skip to Main Content

CONTACT

Neem contact op

U kunt ons op werkdagen bereiken op 0515 - 41 53 070515 - 41 53 07. Ook buiten kantooruren is Gebr. Sikma IJlst op dit nummer 24 uur per dag bereikbaar om storingen te melden. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Houd rekening met een verwerkingstijd van een werkdag.

Email ons

Uw naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Locatie

De aanschaf van zonnepanelen is een slimme investering. Door deze investering bent u gedeeltelijk onafhankelijk van de grote energiebedrijven en wekt u milieuvriendelijke energie op. Gebr. Sikma in Friesland kan u van dienst zijn bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

 • Een complete installatie al vanaf €1.000,-
 • Subsidies mogelijk
 • Uw investering tussen 7 en 9 jaar terugverdiend
 • Gespecialiseerde installatiemonteurs
 • Zonnepanelen specialist in Friesland

Voor een vrijblijvende offerte voor uw zonnepanelen neemt u contact op met Gebr. Sikma B.V. via 0515 415 307 of via het offerteformulier.

Voordelen van zonnepanelen

zonnepanelen-frieslandHet grootste voordeel van zonnepanelen is de energiebesparing. Het is mogelijk om met zonnepanelen het volledige energieverbruik van uw woning op te wekken. De meeste huishoudens komen tot een besparing van ongeveer vijftig procent. Hoeveel geld u precies bespaart is afhankelijk van de opbrengst van de zonnepanelen. Dit hangt weer af van het type installatie en het aantal panelen. Wel staat vast dat de opbrengst van zonnepanelen bijna elk jaar stijgt. De kosten van energie worden namelijk elk jaar hoger, terwijl de opbrengst van de zonnepanelen gelijk blijft.

De zonnepanelen hebben kortom de volgende voordelen:

 1. Direct lagere energiekosten
 2. De investering is eenmalig, daarna gaat u besparen
 3. Door zelf energie op te wekken bent u beschermd tegen stijgende energieprijzen
 4. Elektriciteit die u teveel opwerkt verkoopt u aan de energieleverancier
 5. Zonnepanelen wekken altijd energie op, ook als de zon niet schijnt
 6. Zonnepanelen verdienen zichzelf binnen negen jaar terug (vaak al eerder!)
 7. Zonnepanelen leveren milieuvriendelijke energie.

Zonnepanelen laten plaatsen door de Gebr. Sikma

Gebr. Sikma B.V. in Friesland kan uw woning of bedrijf al vanaf duizend euro voorzien van zonnepanelen. Voor de mogelijkheden voor uw pand stellen wij een offerte op maat op. Bij deze offerte kunnen wij u direct informeren over de verwachte opbrengst, de mogelijke subsidie en het terugverdienen van de zonnepanelen. Neem contact met ons op via 0515 415 307 of via het offerteformulier.

Zonnepanelen checklist

Installatiebedrijf Gebr. Sikma B.V. kan voor u controleren of uw pand geschikt is voor zonnepanelen en wat de ideale opstelling is. Er zijn ook een aantal zaken die u zelf kunt controleren als u geïnteresseerd bent in zonnepanelen.

Plek van de zonnepanelen

De plek van de zonnepanelen is van groot belang voor de opbrengst. Zonnepanelen kunnen op een dak of tegen de gevel geplaatst worden. Het dak is echter een betere plek, omdat de opbrengst hier ongeveer 25 procent hoger ligt dan bij zonnepanelen op de gevel. Het type dak maakt niet uit, Gebr. Sikma kan zonnepanelen plaatsen op alle soorten daken.

De richting van de zonnepanelen

U kunt uw zonnepanelen uiteraard het beste richting de zon plaatsen. Zonnepanelen hebben de hoogste opbrengst wanneer ze op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Wanneer u een andere dakrichting heeft, kan het nog altijd zinvol zijn om zonnepanelen te plaatsen. U moet dan wel rekening houden met een lagere opbrengst. Zonnepanelen op het noorden richten is zelden rendabel.

Dakhelling

Bij een schuin dak is de dakhelling van toepassing op de maximale opbrengst: een hoek van 36 graden is ideaal. Bij een plat dak heeft u geen last van de dakhelling, dan kunnen wij de zonnepanelen zelf in een hoek van 36 graden plaatsen met behulp van bakken of consoles.
zonnepanelen-friesland2

Schaduw

Het directe zonlicht kan beperkt worden door schaduw op de plek waar de zonnepanelen geplaatst worden. Hierdoor neem het rendement af. Voordat u besluit zonnepanelen te plaatsen is het dus verstandig om te kijken of er hoge bomen, torens of flats in de buurt staan die op bepaalde momenten van de dag een schaduw op uw dak werpen.

De service van Gebr. Sikma in Friesland

Installatiebedrijf Gebr. Sikma in IJlst is al honderd jaar actief in Friesland. Wij leveren verschillende diensten op het gebied van dakwerk, sanitair, elektra en energie. De laatste jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen. Onze specialisten kunnen u van dienst zijn voor al uw vragen over zonnepanelen. Wij geven u vrijblijvend advies over het ideale aantal zonnepanelen voor uw huishouden en helpen u graag bij het plaatsen en installeren.

Gratis offerte voor uw zonnepanelen

Gebr. Sikma in Friesland kan op bijna alle daken zonnepanelen plaatsen. Een plat of schuin dak met minimaal zes vierkante meter oppervlakte komt in aanmerking voor zonnepanelen. Voor een gratis en vrijblijvende offerte voor uw zonnepanelen kunt u onderstaand offerteformulier invullen. Heeft u liever eerst advies op maat voor uw situatie, neem dan telefonisch contact met ons op via 0515 415 307.

Uw naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Back To Top