skip to Main Content

CONTACT

Neem contact op

U kunt ons op werkdagen bereiken op 0515 - 41 53 070515 - 41 53 07. Ook buiten kantooruren is Gebr. Sikma IJlst op dit nummer 24 uur per dag bereikbaar om storingen te melden. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Houd rekening met een verwerkingstijd van een werkdag.

Email ons

Uw naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Locatie

Gebr. Sikma ontzorgt alles op het gebied van airco’s. We zijn STEK-gecertificeerd en hebben ruime ervaring met het plaatsen, onderhouden en repareren van aircosystemen. Onze experts staan dagelijks voor u klaar: neem contact op via 0515 415 307 of stuur een e-mail naar info@gebr-sikma.nl.

Waarom moet ik airconditioning aanschaffen?

Een airco heeft verschillende voordelen om het leefklimaat in uw woning of bedrijf te verbeteren. Naast de verkoeling tijdens warme periodes, heeft een airconditioning ook een verwarmingsfunctie. De verwarmingsfunctie van de airco zorgt ervoor dat u bespaart op de stookkosten via de cv-ketel. Bovendien kunt u de airco eveneens gebruiken om ruimtes te ontvochtigen tijdens vochtige periodes. Verder reinigt de airco de lucht door de goede ventilatie van de systemen.

Verschillende soorten airco’s

Het meest gangbare aircosysteem is de split airco. Dit betekent dat het systeem uit twee delen bestaat: een binnen- en buitenunit. De buitenunit is de bekende condensorkast die op het dak of op de buitenmuur wordt geplaatst. Binnen wordt de verdamper geplaatst die een relatief laag geluidsniveau en energieverbruik heeft. Dit komt doordat de meeste activiteit in de buitenunit wordt verricht. Verder bestaan er nog minder gangbare airco’s, zoals:

  • Multi-split units
  • Mobiele airco’s
  • Airco’s zonder buitenunit
  • Airco’s voor campers (in het dak)

Neem contact op met onze aircospecialisten om te weten te komen welk systeem voor uw bedrijf of woning het meest geschikt is via 0515 415 307 of info@gebr-sikma.nl.

Airco laten plaatsen door ons installatiebedrijf

We helpen graag met het plaatsen van de airco in uw woning. Dit is bij split airco’s voor de gewone doe-het-zelver een relatief lastige klus. Er moet namelijk, naast het ophangen van de binnen- en buitenunit, van alles gebeuren voor de juiste werking. Zo moeten er leidingen getrokken worden en er moeten koelleidingen en stuurkabels aangesloten worden. Bovendien moet de airco op de juiste manier gevacumeerd worden. Dit houdt in dat we alle vochtige lucht uit de binnenunit zuigen. Het zelf vacumeren is wettelijk verboden en moet gebeuren door een STEK-gecertificeerd bedrijf. Onze aircospecialisten helpen u graag met de begeleiding in dit hele proces. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.

Onderhoud aan airco’s

Het onderhouden van aircosystemen is essentieel voor een blijvend goede werking van alle functies. Goed onderhoud begint al bij het maandelijkse schoonmaken van de filters, die anders verstopt raken met stof en andere viezigheid. Echter, eens in de 2 jaar moet een airco een grote onderhoudsbeurt krijgen. Tijdens deze beurt wordt de airco onder andere gevacumeerd en bijgevuld. Als STEK-gecertificeerd installatiebedrijf zijn we bevoegd om uw airco volgens de juiste richtlijnen te onderhouden.

Laat uw airco repareren in Friesland

Naast het onderhouden en installeren van aircosystemen, helpen we ook graag bij het repareren van uw airco. Onze monteurs komen thuis bij u langs voor alle onderhoud- en reparatiewerkzaamheden. Neem voor een offerte op maat contact op via 0515 415 307 of info@gebr-sikma.nl. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.

Back To Top