skip to Main Content

CONTACT

Neem contact op

U kunt ons op werkdagen bereiken op 0515 - 41 53 070515 - 41 53 07. Ook buiten kantooruren is Gebr. Sikma IJlst op dit nummer 24 uur per dag bereikbaar om storingen te melden. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Houd rekening met een verwerkingstijd van een werkdag.

Email ons

Uw naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Locatie

Een cv ketel kopen is een goede investering. Het levert u niet alleen veel wooncomfort op; een nieuwe cv ketel is ook kostenbesparend. Gebr. Sikma kan u helpen bij de levering, montage, installatie én het onderhoud van cv ketels in Friesland.

 • Een nieuwe cv ketel vanaf € 1.250,- (inclusief levering)
 • Al 30 jaar dé cv ketels specialist in Friesland
 • Montage, installatie én onderhoud van cv ketels
 • Uitstekende service door ervaren monteurs

Wat kost een cv ketel?

De prijs van een cv-ketel is afhankelijk van het soort ketel. Cv ketels zijn namelijk onder te verdelen in vr-, hr- en HRe-ketels. De kosten verschillen niet alleen per soort en merk, maar hangen ook samen met de moeilijkheidsgraad van het installeren van de cv-ketel. Lees hier meer over diverse merken cv-ketels.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor de cv ketel van uw keuze? Vul het offerteformulier in of bel onze cv-experts via 0515 – 415 307.

Voordelen van een nieuwe cv ketel

Een nieuwe cv ketel is een flinke investering, maar levert u veel voordelen op:

 • Lager energieverbruik. De nieuwste hr-ketels hebben een zeer hoog rendement, waardoor uw energierekening daalt.
 • Minder last van storingen. Nieuwe technieken als het gebruik van rookgassen om water te verwarmen zorgen voor minder storingen in uw cv ketel.
 • Hoger wooncomfort. Een nieuwe cv ketel met een hoge comfortwaarde geeft u een grotere warmwatercapaciteit.
 • De nieuwste technologieën. Geniet van een betere warmwatervoorziening en een betrouwbaardere temperatuur.
 • Ontlast het milieu. Het gas in nieuwe cv ketels wordt beter verbrand dan in oude ketels. Een nieuwe cv ketel stoot minder CO2 uit en is daarmee beter voor het milieu.

Wanneer moet u uw cv ketel vervangen?

Als uw cv ketel ouder is dan twaalf jaar, dan is het aan te raden om deze te vervangen. Oude ketels vertonen vaker storingen dan nieuwe ketels en verliezen hun vermogen om uw huis te verwarmen. Met een nieuwe, energiezuinige cv ketel kunt u bovendien tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Wilt u uw ketel laten vervangen? Vraag een offerte aan.

De juiste cv ketel kopen voor uw situatie

Als u op zoek gaat naar een nieuwe cv-ketel, dan merkt u het al vrij snel dat er ontzettend veel aanbod is. Gebr. Sikma helpt u met onderstaande stappen daarom graag bij het kiezen van de juiste cv-ketel.

Stap 1: Solo- of combiketel

Een combiketel bevat een cv én een boiler, de solo-ketel heeft alleen een cv. De meeste mensen kiezen daarom voor een combiketel. Deze ketel neemt minder ruimte in beslag en is goedkoper. Een combiketel is ook goedkoper in onderhoud.

Stap 2: Soort cv ketel

In Nederland worden alleen nog maar energiezuinige cv-ketels verkocht: de zogenaamde hr-ketel. Deze categorie is weer op te delen in de volgende ketels:

 • Vr-ketel. Vr staat voor verbeterd rendement. 90% van de energie wordt omgezet in bruikbare warmte; er gaat dus 10% warmte verloren. Ook is bij deze ketel een afvoer nodig om condenswater af te voeren.
 • Hr-ketel. Hr staat voor hoog rendement. Met een rendement van meer dan 100% is deze ketel een zeer goede keuze. U reduceert namelijk uw energiekosten én ontlast het milieu.
 • HRe-ketel. HRe staat voor hoog rendement elektriciteit. Een HRe-ketel is aan te raden wanneer u per jaar meer dan 1.600 m3 gas verbruikt of wanneer uw woning slecht geïsoleerd is.

Stap 3: Open of gesloten ketel

Bij een vr-ketel kunt u kiezen uit een open of gesloten ketel, terwijl een hr-ketel altijd gesloten is. Een gesloten ketel haalt zijn benodigde lucht van buiten, een open ketel haalt de lucht uit de ruimte waar de ketel hangt. Een gesloten ketel is veiliger dan een open ketel.

Stap 4: De Comfort Waarde

De Comfort Waarde (CW) wordt bepaald aan de hand van uw warmwaterverbruik. CW-waarden geven aan hoeveel warm water u per minuut kunt gebruiken en of u tegelijkertijd warm water kunt gebruiken in de keuken en de badkamer.

CW-waarde* Vermogen van cv-ketel (in kW) Liter water per minuut Warm water tegelijk in keuken en badkamer?
CW 3 20 kW 10 Nee
CW 4 25 kW 13,5 Beperkt
CW 5 30 kW 16 Beperkt
CW 6 30+ kW 22 Ja

* Ketels met een Comfort Waarde van 1 of 2 worden in Nederland niet meer verkocht.

Stap 5: Vermogen

De laatste stap is het berekenen van het benodigde aantal kilowatt (kW). Dit is van verschillende factoren afhankelijk, zoals het type woning, de grootte van de woning en het verwarmingsgebruik. Wij helpen u graag met het bepalen van het benodigde vermogen.

Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste cv-ketel voor uw situatie? De specialisten van Gebr. Sikma geven u graag advies. Bel naar 0515 – 415 307 of vul het contactformulier in.

Onderhoud van uw cv ketel

Het is noodzakelijk om uw cv-ketel goed te onderhouden; dit geldt ook voor een nieuwe ketel. Onderhoud verlengt namelijk de levensduur van de cv-ketel én zorgt voor behoud van de energiezuinigheid. Gebr. Sikma uit Friesland onderhoudt uw cv-ketel tegen aantrekkelijke tarieven. Kijk hier voor meer informatie over onderhoud en storingen.

Cv ketel merken

Er zijn veel verschillende cv-merken. Het kan daarom lastig zijn om de juiste ketel voor uw situatie te vinden. In onze webwinkel vindt u een ruim assortiment cv ketels van diverse merken, waaronder Atag, Bosch, Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant en VSH. Wij lichten hieronder een aantal van deze merken voor u uit.

Nefit

Nefit introduceerde in de jaren 80 als eerste merk ter wereld een hr-ketel. Nefit is vandaag de dag al ruim dertig jaar het meest verkochte ketelmerk, zowel op de particuliere als op de zakelijke markt.

Remeha

In een groot cv-laboratorium werken ruim zeventig engineers aan innovatieve technologieën en duurzame oplossingen. Elke dag worden de cv-ketels van Remeha een stukje beter.

Intergas

Al ruim vijftig jaar werkt Intergas aan de verduurzaming van de cv-wereld. De nieuwste generatie hr-ketels bevatten allemaal de unieke hr-technologie die Intergas heeft ontwikkeld.

Uw nieuwe cv ketel professioneel geplaatst in heel Friesland

Bij Gebr. Sikma uit Friesland kunt u terecht voor de aanschaf en installatie van uw nieuwe cv-ketel. Voor een scherpe en vrijblijvende offerte vult u onderstaand offerteformulier in. Wij zijn voor een offerte ook telefonisch te bereiken via 0515 – 415 307.

Ons adres

Gebr. Sikma B.V.
Roodhemsterweg 20
8651 CV IJlst (Friesland)

Contactformulier

 

Uw naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode en Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Back To Top